Rood

Frankrijk is één van de meeste bekende rode wijnlanden en produceert ook de meest gedronken rode wijn ter wereld. Bekend om zijn typische combinaties van druif en gebied. Wie kent ze niet? Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais en Languedoc om maar wat te noemen! Een breed assortiment rode wijnen uit Frankrijk zijn hier in de Fransewijnwinkel.nl op voorraad en met een prima prijs! Bestel veilig, online de heerlijkste wijnen en krijg ze direct thuis afgeleverd.  

Prijs
Streek
Cotes du Rhone (1)
Languedoc-Roussillon (8)
Pays d'Oc (3)
Bordeaux (11)
Medoc (4)
Pauillac (2)
Pomerol (1)
Druif
Cabernet Franc (10)
Cabernet Sauvignon (22)
Petit Verdot (3)
Grenache (2)
Merlot (17)
Syrah (4)
Jaar
2014 (1)
2015 (1)
2019 (8)
2020 (3)
2021 (2)
2016 (1)
2017 (4)
2018 (7)

Resultaat 1–12 van de 22 resultaten wordt getoond

Frankrijk is, alle concurrentie ten spijt, nog steeds het meest toonaangevende wijnland in de wereld. Het is een land met een werkelijk unieke veelzijdigheid dat tal van beroemde wijnen heeft voortgebracht die als voorbeeld dien(d)en voor de rest van de wereld. Met namen van rode wijnen die iedereen kent en met een zeer grote merkbekendheid. Gelukkig kent Frankrijk ook een veelheid aan zeer betaalbare en vaak nog onbekende rode wijnen. Ze zijn afkomstig uit verschillende wijnstreken en hebben ieder hun eigen karakteristieke smaak. Enthousiast en nieuwsgierig geworden naar het assortiment van de Fransewijnwinkel.nl? Kijk dan snel rond in onze webshop en vindt de wijn die bij u past! 

Appelaties ? wat zijn dat ?

Wanneer we over rode wijnen in Frankrijk spreken dan kunnen wel eindeloos doorgaan. Te veel om op te noemen. In ieder geval is het wel zo dat elke wijnstreek in Frankrijk zijn eigen specifieke soort wijn produceert. Dat maakt de verscheidenheid ook zo groot.  Om hier onderscheid en duidelijkheid voor de consument te maken zijn er verschillende kwalificaties in het leven geroepen, bijvoorbeeld de ‘Appellation d’origine contrôlée’ (A.O.C.). In de bijbehorende regelgeving worden dan eisen gesteld aan de toegestane druivenrassen, het minimale alcoholpercentage, de maximale wijnproductie (per hectare) en tot slot de toegepaste technieken in dit specifieke geografische gebied.  

Tegelijkertijd zijn er ook in deze gebieds pyramide ook zogenaamde Vin de Pays voor wijnen met gedefinieerde herkomst. Kan zowel slaan op traditionele wijnen die samengesteld worden uit diverse druivenrassen als op cépagewijnen. Verreweg de bekendste is de Vin de Pays d’Oc uit de Languedoc.
Als laatste hebben we Vin de France voor wijnen pf blends van wijnen die uit heel Frankrijk kunnen komen. Deze zouden dan de minste kwaliteit opleveren. AOC’s definiëren de begrenzing van een herkomstgebied en de manier waarop de wijn gemaakt moet worden. Daarvoor beroept men zich graag op tradities. Het nadeel daarvan is dat er maar weinig ruimte is voor experimenten 

Wat vooral hier tegenwoordig voor rode wijnen wel speelt, is dat deze kwaliteits aanduiding niet altijd opgaat! Er kunnen fantastische wijnen gemaakt worden van druiven die, volgens de regels niet gecombineerd mogen worden of bijvoorbeeld door niet geaccepteerde vinificatietechnieken.  Ze krijgen een eenvoudige Vin de France label maar zijn toch van uitstekende kwaliteit en soms ook met een pittige prijs. Lees daarom goed onze beschrijvingen van de wijnen op de Franse wijnwinkel.nl om hier een juist beeld van te krijgen.  

In geologisch opzicht is Frankrijk uitzonderlijk rijk bedeeld. Het kent alle denkbare soorten bodems en bodemsamenstellingen. In klimatologisch opzicht staat een groot deel van het land onder invloed de Atlantische Oceaan. Dat betekent een gematigd temperatuurverloop met de nodige neerslag. Alleen langs de kust van de Middellandse Zee en in het zuidelijke Rhônedal is er sprake van een uitgesproken mediterraan klimaat. 

Frankrijk is een rijk land als gaat om cultuur en rode wijn gebieden. Je vindt er vanaf de Middellandse zee omhoog de rode wijngebieden Languedoc Roussillon, Zuid-Westen, Bordeaux, Bourgogne, Côtes du Rhône Loire, en Elzas. Elk gebied heeft zijn eigen smaaktype en bijzonderheden en dat maakt de Franse rode wijn ook zo interessant. Franse mooie wijnen hebben door de eeuwen heen al veel naam kunnen maken en daardoor is de Franse wijncultuur ook zo sterk. 

Wat is de beste wijn uit Frankrijk?  

Het antwoord is eenvoudig… Geen enkele!  Er is zoveel en gelukkig voor iedereen wat wils.  Laten we ze even nader bekijken voor wat duideljkheid.   

 Franse rode wijn uit de Elzas?  

Jazeker! Deze prachtige Franse rode wijnen uit de Elzas verdienen langzamerhand uiteraard beter. Van de pinot noir druif worden van Straatsburg tot Colmar prachtige rode wijnen gemaakt. De rode wijnen uit de Elzas hebben altijd een fruitigheid die aan heerlijk rood fruit doet denken. Door de stijgende gemiddelde temperatuur worden de druiven hier precies mooi rijp!  

Klassieke Bourgogne 

Sinds de 7e eeuw wordt hier al kwaliteitswijn gemaakt. De Bourgogne is altijd een boeiend en interessant gebied geweest voor Franse rode wijnen. De rode wijnen van de Pinot Noir druif zijn van een werkelijk waar sublieme kwaliteit maar worden maar in kleine oplages op de markt gebracht. Dat zie je terug aan de prijzen van de rode wijnen, maar eenmaal in het glas vergeet u dat snel. De Bourgogne strekt zich uit van de Dijon tot aan Lyon.  

Languedoc-Roussillon: Veel voor vaak weinig!  

Deze prachtige Franse rode wijnstreek Languedoc-Roussillon gelegen aan het mediterrane zeegebied heeft naast zijn schoonheid de ideale omstandigheden voor het verbouwen van rode wijndruiven. Je kan van de Pyreneeën tot aan Nîmes prachtige Franse rode wijnen te vinden. De wijngeving is hier soepel geregeld en je treft er wijnen van bijna alle franse druiven aan.  

Heerlijke Franse rode wijnen uit de Côtes du Rhône 

Het gebied kent een rijke traditie. De Paus heeft ooit zijn residentie gehad in Avignon Hieraan ontleent de wijn van het dorpje Châteauneuf-du-Pape zijn naam. De Franse rode wijnen uit de Côtes du Rhône zijn er in alle soorten en maten. Lekker doordrinkbare sappige maar ook volle en krachtige rode wijnen die vaak een bewaarpotentieel hebben van vele jaren. 

De verrassende Franse rode wijnen uit de Loire 

Dit langwerpige rode wijngebied welke uitmondt in de Atlantische zee is helaas vooral bekend om zijn witte wijnen als Sancerre en Pouilly Fumé. De druif cabernet franc produceert hierdaarentegen ook zeer mooie wijnen. Hij rijpt relatief snel en is daarom zeer geschikt als druif voor de rode wijnen. Naast deze druif wordt er ook rode wijn gemaakt van de derruif de Gamay die we juist weer uit de beaujolais kennen.  

Magnifieke Franse rode wijnen uit de Bordeaux 

De Franse rode wijncultuur uit de Bordeaux is befaamd en veruit het grootste deel van de wijn geproduceerd uit deze streek is rood.  Door de goede ligging qua klimaat is er door de jaren heen veel naam gemaakt door de wijnhuizen in de Bordeaux. De meest beroemde wijnhuizen ter wereld komen hier dan ook vandaan.  De kwaliteit dan ook “all over” in alle kwaliteitsgeledingen van zeer hoge kwaliteit.  

En is Frankrijk nog steeds het beste rode wijnland? Met alle nieuwe populaire wijnlanden kun je daarover gaan discussiëren. Het is een kwestie van smaak. Voor de Fransewijnwinkel.nl komt rode wijn uit Frankrijk!