Wijnglazen

De juiste wijnglazen maken het verschil maken tussen een gewoonweg lekkere wijn of een onvergetelijke sensatie. Op Fransewijnwinkel.nl hebben we kristallen wijnglazen van twee topmerken: Spiegelau en Zalto.

Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Duurzaam
Duurzaam
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaakprofiel
Smaakprofiel
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Bij Fransewijnwinkel.nl verkopen we

twee topmerken kristallen wijnglazen: Spiegelau Definition en Zalto

Een mooi wijnglas versterkt de beleving van het genieten van een mooie wijn. Over het algemeen geldt dat het gebruik van het juiste wijnglas de wijn kan verbeteren en je in staat stelt om de nuances en complexiteit van de wijn vollediger te waarderen. De juiste vorm heeft invloed op de manier waarop je de smaak, aroma’s en textuur van de wijn waarneemt en ervaart.

Voor de mooiste wijnen zijn de optimale wijnglazen ontwikkeld

Voor de mooiste wijnen is het optimale glas ontwikkeld. Verschillende soorten wijnglazen zijn ontworpen om de specifieke kenmerken van verschillende wijnsoorten te accentueren en te verbeteren. Hier zijn enkele manieren waarop het juiste wijnglas de smaak van de wijn kan beïnvloeden:

Aromatische beleving: Het aroma van wijn speelt een cruciale rol bij het waarnemen van de smaak. Het belangrijkste is dat het een beetje taps toeloopt, zodat de mooie aroma’s in het glas gevangen blijven en je ze allemaal goed kunt ruiken. Zorg dat de kelk breed genoeg is om je neus in te steken. Wijnglazen met een brede kelk, zoals die voor rode wijnen, bieden meer ruimte voor de aroma’s om zich te ontwikkelen en te concentreren. Voor witte wijnen met subtiele aroma’s kunnen glazen met een smallere kelk geschikter zijn.

Beluchting: Sommige wijnen profiteren van beluchting om hun smaak te openen. Wijnglazen met een brede kelk, zoals Bourgogne-glazen, laten de wijn meer in contact komen met zuurstof, wat de aroma’s en smaak kan verbeteren.

Temperatuurbeheersing: Het volume van een wijnglas kan helpen bij het reguleren van de temperatuur van de wijn. Bijvoorbeeld, glazen met een lange steel kunnen voorkomen dat de warmte van je handen de temperatuur van de wijn beïnvloedt.

Richting van de Wijn op de Tong: De vorm van het glas kan de wijn op verschillende delen van de tong richten, wat de waarneming van smaakprofielen kan veranderen. Bijvoorbeeld, glazen voor rode wijn leiden de wijn vaak naar de achterkant van de tong, terwijl glazen voor witte wijn de wijn meer naar de voorkant van de tong kunnen leiden.

Textuur en Mondgevoel: De rand van het glas kan de manier waarop de wijn je mond binnenkomt, beïnvloeden. Sommige glazen hebben een dunne rand, wat kan bijdragen aan een elegantere drinkervaring, terwijl andere een dikkere rand hebben, wat meer nadruk kan leggen op de textuur van de wijn.

Dikte van het glas: Hoe dunner het glas, hoe minder er tussen jou en de wijn staat. Dus hoe groter de beleving.

Universele wijnglazen van Spiegelau en Zalto

Niet iedereen heeft kastruimte om verschillende soorten wijnglazen op te bergen. Zowel Spiegelau als Zalto hebben ook een heel goed universele wijnglas. Dit zijn de perfecte kristallen glazen waar veel wijnen heel goed tot hun recht komen.