Maison de la Villette

Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Duurzaam
Duurzaam
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaakprofiel
Smaakprofiel
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 11 resultaten

Maison de la Villette streeft de kunst van het goede leven na door het aanbieden van een scala aan goede gastronomische cépage wijnen tegen een aantrekkelijk prijsniveau. De wijnen van Maison de la Villette worden geproduceerd in de Zuid Franse regio Languedoc. Het doel van de La Villette wijnmakers is een wijn te maken met de authentieke Franse uitstraling voor drinkers wereldwijd. Een aantrekkelijke en betrouwbare verpakking met de romantische Franse uitstraling representeren zij de kwaliteit van de wijnen.

Badet Clément & Co

Het bedrijf is eigendom van Badet Clément & Co uit de Bourgogne, waar het  al meer dan 100 jaar een begrip. De expertise van vele jaren wijn maken staan de oenologen van Badet Clément & Co garant voor de productie van geweldig goede wijnen. Badet Clément is het wijnhuis van Catherine en Laurent Delauney en gevestigd in de Bourgogne, Nuits St Georges. Hun wens: wijn van internationale klasse maken, van authentieke Franse wijngaarden, passent bij de smaak anno nu. Je proeft een beetje nieuwe wereld en echt Frans terroir.

Bevoorrading vanuit wijk La Villette

La Villette is een oude wijk van Parijs. Vroeger werd Parijs vanuit deze wijk bevoorraad met voedsel en wijn. Per paard, os of boot werden de voorraden naar Parijs gebracht. Een afbeelding van de rivier op het etiket verwijst naar de manier waarop de bevoorrading verliep. Tegenwoordig is La Villette een van de drukst bezochte toeristische trekpleisters.

Vin de France

Dankzij het label “vin de France” is het voor Maison de la Villette mogelijk om de beste druiven uit heel Frankrijk te gebruiken voor deze wijn. Druivensoorten waar wijnen van worden gemaakt zijn onder andere cabernet sauvignon, chardonnay, Sauvignon Blanc, en pinot noir. De wijnmakers vrij om nieuwe blends te maken en zo nieuwe verrassende wijnen op de markt te brengen. Deze wijnen beloven een goede kwaliteit en vooruitstrevende nieuwe smaken.