Pinot Meunier

Soort
Soort
Regio
Zoek een regio
Regio
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaakprofiel
Smaakprofiel
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Resultaat 1–12 van de 14 resultaten wordt getoond

De minder bekende in de drie-eenheid

De druif Pinot Meunier staat bekend als een belangrijk onderdeel van de Champagne-productie, voornamelijk in de regio Champagne in Frankrijk. Het wordt ook geteeld in andere regio’s zoals de Loire-vallei en de Elzas, zij het in kleinere hoeveelheden. Hij draagt bij aan de fruitige en frisse smaak van Champagne en wordt vaak gebruikt in cuvées om evenwicht en complexiteit toe te voegen aan de uiteindelijke blend. In de regio Champagne wordt Pinot Meunier vaak gemengd met Chardonnay en Pinot Noir om verschillende stijlen van Champagne te produceren, van brut tot demi-sec.

Betrouwbare motor

Een van de voordelen van Pinot Meunier is dat het zorgt voor vroegrijpe druiven die goed bestand zijn tegen vorst, wat een uitdaging kan zijn in het koele klimaat van Champagne. Het voegt ook frisse fruitige tonen toe aan Champagne, met aroma’s van rode bessen, appels en citrusvruchten. Bovendien geeft het de wijn een zachtere textuur en een rondere smaak, waardoor het een toegankelijke keuze is voor een breed scala aan wijnliefhebbers.

Wijn spijs combinaties

Wat betreft wijn-spijs combinaties, gaat Champagne op basis van Pinot Meunier goed samen met een verscheidenheid aan gerechten. Het frisse karakter en de levendige zuren van de wijn maken het een uitstekende keuze als aperitief. Maar het past ook goed bij zeevruchten, zoals oesters, garnalen en krab. Voor een lichtere maaltijd kun je het combineren met gerechten zoals salades, sushi of kip. Voor een meer feestelijke gelegenheid kun je het serveren met lichte voorgerechten zoals foie gras of gerookte zalm. Kortom, Champagne op basis van Pinot Meunier biedt een veelzijdige en smaakvolle optie voor wijn-spijs combinaties.