Chateau Latour

Château Latour produceert enkele van de meest gewilde wijnen ter wereld uit de Bordeaux. Zeldzame wijnen van hoge klasse! Een statussymbool en daarnaast ook nog eens een geweldige wijn!
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Duurzaam
Duurzaam
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaakprofiel
Smaakprofiel
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 3 resultaten

De Prestige van Château Latour

Château Latour, een van de meest prestigieuze wijnhuizen in de Bordeaux, kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw. Gelegen in de appellatie Pauillac, staat Château Latour bekend om zijn consistent hoge kwaliteit. Het wijnhuis kreeg in 1855 de felbegeerde status van Premier Grand Cru Classé. Dit weerspiegelt de uitzonderlijke kwaliteit en reputatie van hun wijnen. De wijngaard beslaat ongeveer 78 hectare, waarvan het hart gevormd wordt door de 47 hectare grote Enclos. Deze wijngaard ligt op de beste terroirs van de regio.

Uitmuntend Terroir en Productiemethoden

Het terroir van Château Latour is uniek en speelt een cruciale rol in de productie van hun wijnen. De wijngaarden liggen op grind- en kleibodems, wat zorgt voor een uitstekende drainage en een ideale rijping van de druiven. De belangrijkste druivensoorten zijn Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot. Elk jaar wordt de oogst met de hand binnengehaald, waarbij alleen de beste druiven worden geselecteerd. De fermentatie vindt plaats in moderne roestvrijstalen tanks, gevolgd door een rijping in Franse eikenhouten vaten. Deze combinatie van traditionele en moderne technieken zorgt voor wijnen van ongeëvenaarde kwaliteit.

De Iconische Wijnen

Château Latour produceert enkele van de meest gewilde wijnen ter wereld. De Grand Vin, hun vlaggenschipwijn, is beroemd om zijn complexiteit en rijpingspotentieel. Het aroma van zwarte bessen, cederhout en truffel maakt deze wijn uniek. Daarnaast produceren ze ook Les Forts de Latour en Pauillac de Latour. Les Forts de Latour biedt een meer toegankelijke optie zonder concessies te doen aan kwaliteit. Pauillac de Latour is de derde wijn, perfect voor liefhebbers die de stijl van Latour willen ontdekken. Elk van deze wijnen is een toonbeeld van vakmanschap en toewijding, kenmerkend voor dit wijnhuis. Of het nu gaat om een speciale gelegenheid of een aanvulling op een indrukwekkende wijncollectie, Château Latour blijft een synoniem voor elegantie en uitmuntendheid in de wijnwereld.