Saint-Émilion

Saint-Émilion is een wijnstreek in Bordeaux. De wijnen worden gekenmerkt door hun fruitige aroma’s en hun zachtheid en rondheid in de mond. Merlot is de belangrijkste druif in dit gebied. Bekijk hier het assortiment wijnen uit Saint-Émilion van Fransewijnwinkel.nl.
Soort
Soort
Regio
Zoek een regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaakprofiel
Smaakprofiel
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 3 resultaten

Saint-Émilion is een wijnstreek in de Bordeaux-regio van Frankrijk, gelegen aan de rechteroever van de rivier de Gironde. In Saint-Emilion is Merlot de belangrijkste druif. Ongeveer 80% van de druiven in Saint-Emilion bestaat uit Merlot. Deze druif geeft de wijn een rijke, volle, geconcentreerde smaak. De tweede druif is Cabernet Franc (15% van de aangeplant) wordt gebruikt om de wijnen uit Saint-Émilion tannine, structuur en complexiteit te geven.

De streek is genoemd naar het pittoreske middeleeuwse stadje Saint-Émilion, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

De wijnstreek Saint-Émilion is vooral bekend om zijn rode wijnen, die voornamelijk worden gemaakt van de druivenrassen Merlot, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon. De wijnen worden gekenmerkt door hun fruitige aroma’s en hun zachtheid en rondheid in de mond. Ze zijn over het algemeen minder tanninerijk dan de rode wijnen uit de nabijgelegen Medoc-regio.

De bodem van Saint-Emilion is zeer divers en bestaat uit kalksteen, klei en zand. Dit zorgt voor een grote variatie in de wijnen die er worden geproduceerd. De streek is verdeeld in verschillende appellaties, waaronder Saint-Emilion Grand Cru, Saint-Emilion Grand Cru Classé en Saint-Emilion Premier Grand Cru Classé.

De wijnstreek Saint-Emilion heeft een lange geschiedenis van wijnproductie, die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het gebied heeft echter pas echt bekendheid gekregen in de middeleeuwen, toen monniken er wijngaarden begonnen te planten. Tegenwoordig is Saint-Emilion een belangrijke toeristische bestemming, die bekend staat om zijn wijngaarden, kastelen en middeleeuwse architectuur.