Boutinot

Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Duurzaam
Duurzaam
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaakprofiel
Smaakprofiel
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 4 resultaten

Boutinot

Wijnhuis Boutinot werd in 1980 opgericht door Paul Boutinot, een pionier met een passie voor kwaliteitswijnen. Oorspronkelijk gestart als een klein bedrijf, is Boutinot uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerd wijnhuis. Het hoofdkantoor bevindt zich in het Verenigd Koninkrijk, maar de invloed strekt zich uit over de hele wereld. Het doel van het wijnhuis is altijd geweest om wijnen te produceren die authentiek en betaalbaar zijn. Door samen te werken met lokale wijnboeren en te investeren in eigen wijngaarden, heeft Boutinot een breed scala aan wijnen ontwikkeld die de essentie van hun herkomstgebieden weerspiegelen.

Wijngaarden en Productie

Boutinot bezit en beheert wijngaarden in verschillende wijnregio’s, waaronder Frankrijk, Italië en Zuid-Afrika. Elke wijngaard is zorgvuldig geselecteerd op basis van zijn unieke terroir. Dit zorgt voor de productie van wijnen met karakter en kwaliteit. De druiven worden met de hand geplukt om ervoor te zorgen dat alleen de beste kwaliteit druiven worden gebruikt. Traditionele wijnmaaktechnieken gecombineerd met moderne innovaties creëren de best mogelijke wijnen. In Frankrijk ligt de nadruk op de Rhône-vallei en de Provence, waar druivensoorten zoals Grenache, Syrah en Mourvèdre worden geteeld.

Wijnportfolio en Erkenning

Het wijnportfolio van Boutinot is divers en omvat alles van frisse, fruitige witte wijnen tot rijke, complexe rode wijnen. Hun wijnen zijn populair bij zowel beginnende wijnliefhebbers als ervaren kenners. Boutinot’s wijnen worden regelmatig bekroond op internationale wijncompetities. Dit bevestigt hun toewijding aan kwaliteit en innovatie. Bekende merken binnen het portfolio zijn Les Coteaux du Rhône, La Côte Sauvage en The Tea Leaf. Elk van deze wijnen biedt een unieke smaakervaring en reflecteert de passie en expertise van het wijnhuis. Door hun brede assortiment en constante kwaliteit is Boutinot een favoriet in wijnwinkels en restaurants wereldwijd.