Boutinot Les Coteaux Cotes du Rhone Villages

2016

Jaar:

Land:

Streek:

Regio:

Druif:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

 10,70

Prijs per fles

Tijdelijk uitverkocht

betaal veilig met ideal betaal veilig met creditcards betaal veilig met paypal betaal veilig met belfius betaal veilig met bancontact betaal veilig met kbc  

Jaar:

Land:

Streek:

Regio:

Druif:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

Elegante bessen aroma’s in een zachte textuur

De rode wijn Les Coteaux van wijnhuis Boutinot uit de Côtes du Rhône heeft in de neus elegante bessenfruit aroma’s, een hint van kruiden en pittig rood fruit. Lichte nuances van eikenhout. Als mondgevoel proef je een zachte textuur met zachte tannines. Romig.

Boutinot

Boutinot is een grote producent die wijnen betrekt uit vele delen van de wereld. In de Rhone heeft men voornamelijk eigen wijngaarden waar gewerkt met respect voor de omgeving. Men gebruikt zo min mogelijk toevoegingen in het maken van de wijnen.

Paul Boutinot’s is lid van een illuster gezelschap dat tot doel heeft de originele Rhone Villages te bewaren. Zij bezoeken de zuidelijke dorpen van de Côtes du Rhône op zoek naar  perfect terroir én partners met flexibele faciliteiten voor de vinificatie en rijping van de wijnen. De zoektocht heeft uitzonderlijke “single village” wijnen en een voortreffelijke Côtes du Rhône Village opgeleverd. Afkomstig uit onder andere Séguret en Cairanne en delen van Roaix, St. Gervais en Sablet. Eric Monnin vinifieert elk perceel afzonderlijk en voedt vervolgens de wijnen op in een combinatie van nieuwe vaten, oudere vaten en demi-muids (600 liter). De strenge selectie en het streven naar perfectie resulteert in verbluffend mooie Rhône wijnen. Elke wijn op zich geeft een prachtige weerspiegeling van het terroir.

Wijn-spijs combinatie

Met Les Coteaux van wijnhuis Boutinot zijn heerlijke combinaties te maken met gestoofd rundvlees, cassoulet op Franse wijze gemaakt, geroosterde eend of geroosterd lam.

Of zoals Madeleine Triffon, director of Wine Matt Prince Restaurant Group het zegt: The meatiness in Rhône reds likes lamb. 

 

Log in of maak een nieuw account aan om je favoriete wijnen te bewaren en te kunnen delen met vrienden en familie.