Cahors

Cahors wijnen kenmerken zich door een robuust en stevig smaakprofiel. Aroma’s van donkere bessen, pruimen en een vleugje kruidigheid zijn typerend. De tanninestructuur geeft de wijn diepgang en een solide basis, terwijl de aanwezige zuurgraad zorgt voor een gebalanceerde en verfrissende afdronk. Deze wijnen worden gewaardeerd om hun uitnodigende complexiteit.
Soort
Soort
Regio
Zoek een regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaakprofiel
Smaakprofiel
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Cahors: Terroir, Druiven, Smaak en Eigen Kenmerken in Evenwicht

Verken de veelzijdigheid van Cahors wijnen, waar het terroir, de druiven, smaak en eigen kenmerken harmonieus samenkomen. Cahors, gelegen in Zuidwest-Frankrijk, onderscheidt zich door zijn kalkstenenplateaus langs de rivier de Lot. Deze specifieke bodemsamenstelling vormt de basis voor de teelt van druiven die de unieke essentie van de regio weerspiegelen.

Druiven

Traditioneel produceert men de wijnen met de Malbec-druif, lokaal bekend als “Côt”. Malbec gedijt goed in het kalkstenen terroir van Cahors en geeft de wijnen een diepe kleur en stevige structuur. Soms voegt met wat Merlot en Tannat toe voor een gebalanceerd en complex karakter.

Smaakprofiel

Cahors wijnen kenmerken zich door een robuust en stevig smaakprofiel. Aroma’s van donkere bessen, pruimen en een vleugje kruidigheid zijn typerend. De tanninestructuur geeft de wijn diepgang en een solide basis, terwijl de aanwezige zuurgraad zorgt voor een gebalanceerde en verfrissende afdronk. Men waardeert de wijnen om hun uitnodigende complexiteit.

Kenmerken van Cahors Wijnen

De eigen kenmerken die voortkomen uit zowel het terroir als de druivenkeuze maakt dat de wijnen uit dit gebied zich onderscheiden. Cahors-wijnen worden vaak gewaardeerd om hun kracht en diepgang, met de mogelijkheid om te rijpen en complexiteit te ontwikkelen met de tijd. Het is deze intrigerende evolutie in de fles die de wijnen hun speciale plek geeft in de wereld van wijn.

Of je nu een doorgewinterde wijnkenner bent of op zoek bent naar een wijnervaring met karakter, wij nodigen je uit om de balans tussen terroir, druiven, smaak en kenmerken te ontdekken. Verken de eigen aantrekkingskracht en begrijp waarom deze regio indruk maakt op wijnliefhebbers wereldwijd.