Alsace (Elzas)

Ontdek de wijnen uit Alsace (Elzas) op Fransewijnwinkel.nl
Soort
Soort
Regio
Zoek een regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaakprofiel
Smaakprofiel
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Alsace ofwel de Elzas is een bekend wijngebied in Frankrijk. Het ligt in het oosten van Frankrijk, is al eeuwenlang een belangrijk wijngebied. Het gebied heeft een rijke wijnproductie die bekend staat om zijn kwaliteit. De Elzas heeft een aantal unieke kenmerken dat het gebied een van de meest aantrekkelijke wijnregio’s van de wereld maakt.

De Elzas staat bekend om de witte wijnen

De Elzas staat vooral bekend om zijn witte wijnen, die gemaakt worden van druiven zoals Riesling, Pinot Gris, Gewürztraminer en Pinot Blanc. De wijnen uit de Elzas zijn complex en hebben een lange afdronk. Deze wijnen worden vaak geserveerd bij gerechten met een krachtige smaak, zoals kaas, vis en vlees. Daarnaast staat de Elzas ook bekend om zijn rode wijnen. De rode wijnen uit de Elzas zijn gemaakt van druivensoorten zoals Pinot Noir, Syrah en Merlot. Deze wijnen hebben vaak een volle, krachtige smaak met aroma’s van kersen, bessen en chocolade.

Mousserende wijnen uit de Elzas

De Elzas staat ook bekend om zijn grote variëteit aan mousserende wijnen. Deze mousserende wijnen, bekend als Crémants d’Alsace, worden gemaakt van druiven zoals Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Blanc. Deze wijnen hebben een frisse, aangename smaak die perfect is voor speciale gelegenheden.

 

Bovendien staat de Elzas ook bekend om zijn krachtige, zoete dessertwijnen. Deze zoete wijnen zijn gemaakt van druiven zoals Gewürztraminer, Muscat en Pinot Gris. In de Elzas hebben wijnmakers al eeuwenlang hun kennis gebruikt om kwalitatief hoogwaardige wijnen te maken. De wijnproductie van dit gebied is sinds de 19e eeuw een van de meest gerespecteerde in de wereld. De Elzas is een uniek wijngebied dat een grote variëteit aan kwalitatief hoogwaardige wijnen produceert. Of je nu op zoek bent naar een frisse, mousserende wijn of een krachtige, zoete wijn, in de Elzas vind je altijd wat je zoekt.