Alsace (Elzas)

Ontdek de wijnen uit Alsace (Elzas) op Fransewijnwinkel.nl
Soort
Soort
Regio
Zoek een regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaakprofiel
Smaakprofiel
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Alsace is onder wijnkenners een favoriet

Alsace ofwel de Elzas is een bekend wijngebied in Frankrijk. Het ligt in het oosten van Frankrijk, is al eeuwenlang een belangrijk wijngebied. Het gebied heeft een rijke wijnproductie die bekend staat om zijn kwaliteit. De Elzas heeft een aantal unieke kenmerken dat het gebied een van de meest aantrekkelijke wijnregio’s van de wereld maakt.

De Elzas staat bekend om de witte wijnen

De Elzas staat vooral bekend om zijn witte wijnen, die gemaakt worden van druiven zoals Riesling, Pinot Gris, Gewürztraminer en Pinot Blanc. De topwijnen uit de Elzas zijn complex en hebben een lange afdronk. Deze wijnen worden vaak geserveerd bij gerechten met een krachtige smaak, zoals de Aziatische keuken, kaas, vis en vlees. Daarnaast staat de Elzas ook bekend om zijn sappige en fruitige rode wijnen. De rode wijnen uit de Elzas zijn gemaakt van druivensoorten zoals Pinot Noir.

Waar sommeliers op kunnen terugvallen..

Onder sommeliers staat de Alsace bekend als een ware schat in de wereld van wijn en spijs combinaties. Gelegen in het noordoosten van Frankrijk, langs de grens met Duitsland, biedt de Alsace een unieke mix van klimaten en terroirs die resulteren in een diverse en opwindende reeks wijnen. Van elegante Rieslings en aromatische Gewürztraminers tot fruitige Pinot Gris en sappige Pinot Noirs. De wijnen uit de Alsace staan bekend om hun uitgesproken karakter en uitstekende gastronomische veelzijdigheid.

Wat de Alsace echt onderscheidt, is zijn vermogen om perfect te passen bij een breed scala aan gerechten. De levendige zuren en rijke smaken van de Alsace-wijnen vormen een harmonieuze aanvulling op een verscheidenheid aan culinaire creaties. Van delicate visgerechten en romige kazen tot hartige stoofschotels en pittige Aziatische gerechten. Sommeliers vertrouwen op de Alsace als een betrouwbare keuze voor wijn-spijs combinaties, omdat de wijnen de smaken van het gerecht versterken of juist verzachten.

Of het nu gaat om een verfrissende Riesling naast een pittige curry, een aromatische Gewürztraminer met een smeuïge foie gras, of een verfijnde Pinot Noir bij een sappige eendenborst, de Alsace biedt een schat aan mogelijkheden voor verrukkelijke combinaties. Met zijn lange traditie van wijnbouw en zijn voortdurende streven naar kwaliteit, blijft de Alsace een favoriete bestemming voor sommeliers en fijnproevers die op zoek zijn naar de perfecte wijn om hun culinaire creaties te begeleiden.

Mousserende en zoete wijnen uit de Elzas

Alsace staat ook bekend om zijn grote variëteit aan mousserende en zoete wijnen. Deze mousserende wijnen zijn bekend als Crémants d’Alsace.

De zoete dessertwijnen zijn er in verschillende kwaliteit categorieën en zijn meestal gemaakt van druiven zoals Riesling, Gewürztraminer, Muscat en Pinot Gris. In de Elzas hebben wijnmakers al eeuwenlang hun kennis gebruikt om kwalitatief hoogwaardige wijnen te maken. De wijnproductie van dit gebied is sinds de 19e eeuw een van de meest gerespecteerde in de wereld. Alsace is een uniek wijngebied dat een grote variëteit aan kwalitatief hoogwaardige wijnen produceert. Of je nu op zoek bent naar een frisse, mousserende wijn of een krachtige, zoete wijn, in de Alsace vind je altijd wat je zoekt.