Château Violet

De heerlijke edelzoete Sauternes dessertwijnen van Chateau Violet blijven nog lang op ons netvlies staan! Te bestellen op Fransewijnwinkel.nl
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Duurzaam
Duurzaam
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaakprofiel
Smaakprofiel
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Chateau Violet: Een Erfenis van Uitmuntendheid

De geschiedenis van Chateau Violet gaat terug tot 1815, toen de familie Dufour een landgoed verwierf in de streek Barsac. Vijf generaties later omvat het familiedomein ruim 38 hectare, verspreid over Bordeaux, Graves en Barsac-Sauternes. Op ongeveer 6 hectare grind- en kalkrijke kleigrond groeien de sémillon, sauvignon blanc en muscadelle druiven voor de Sauternes van Chateau Violet. Deze druiven vormen de basis voor de beroemde Sauternes-wijnen die Chateau Violet produceert. Dit zijn misschien wel de meest bekende soort dessertwijnen ter wereld. Heerlijk bij een blauwe kaas zoals Roquefort!

Het Unieke Terroir van Sauternes

Het wonderlijke fenomeen waaraan de edelzoete Sauternes zijn roem dankt, is de botrytis cinerea, oftewel edele rotting. In Sauternes zijn de omstandigheden perfect voor edele rotting. De ochtendnevel boven het riviertje Cirons creëert een uniek klimaat dat dit proces mogelijk maakt. De juiste druiven worden op het juiste moment geoogst, wat bij kwaliteitshuizen in meerdere rondes gebeurt. De wijnmaker haalt de door botrytis aangetaste druiven in maar liefst vijf oogstsessies binnen. Deze zorgvuldige selectie zorgt voor de hoge kwaliteit van hun wijnen.

De Kenmerken van Chateau Violet’s Sauternes

De Sauternes-wijnen van Chateau Violet zijn een ware weerspiegeling van het terroir en de traditie van deze prestigieuze regio. Deze wijnen hebben een gouden kleur en een weelderig aroma van gedroogde abrikozen, honing, tropisch fruit en een vleugje vanille. Ze bieden een zijdezachte textuur en een perfecte balans tussen zoetheid en frisheid. De lange, verfijnde afdronk maakt elke slok een onvergetelijke ervaring. Ideaal te combineren met foie gras, blauwe kaas of als een luxueus dessert op zichzelf.

Chateau Violet, onder leiding van de familie Dufour, blijft een favoriet onder liefhebbers van zoete wijnen en verzamelaars wereldwijd. De toewijding aan kwaliteit, vakmanschap en traditie maakt dit wijnhuis een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar authentieke Sauternes-wijnen. Ontdek de rijke smaken en het vakmanschap van het wijnhuis en ervaar de ultieme luxe van Sauternes in elke slok.