Ardèche

De Ardèche wijnstreek bevindt zich in het zuid-oosten van Frankrijk en staat bekend om zijn adembenemende landschappen en rijke geschiedenis. Daarnaast biedt deze regio niet alleen een visuele traktatie maar ook een ongeëvenaarde wijnervaring.
Soort
Soort
Regio
Zoek een regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaakprofiel
Smaakprofiel
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Ardèche Wijnstreek

De Ardèche wijnstreek bevindt zich in het zuid-oosten van Frankrijk en behoort tot het departement Auvergne-Rhône-Alpes. Er worden hier zowel AOP-wijnen gemaakt als IGT. Dit gebied staat bekend om zijn adembenemende landschappen en rijke geschiedenis. Daarnaast biedt deze regio niet alleen een visuele traktatie maar ook een ongeëvenaarde wijnervaring. Een enorme verscheidenheid aan druivensoorten staat hier aangeplant. Chardonnay, Viognier, Sauvignon Blanc, Grenache Blanc, Syrah, Grenache Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon en uiteraard de Chatus!

Bekend wijnhuis in de Ardèche

Domaine Louis Latour heeft hier zijn tweede huis gevonden. Groot geworden in de Bourgogne, maar inmiddels ook zeer succesvol in de Ardèche. De bodem van de Ardeche is zeer vergelijkbaar met de Côte de Beaune, en daarom heeft de Chardonnay druif het hier net zo naar zijn zin. Domaine Latour behoudt de Bourgondische stijl in de wijn maar zeker niet in de prijs. Een waanzinnige prijs-kwaliteit verhouding voor deze wijnen!

Wijnbouwtraditie

De Ardèche staat trots bekend om zijn eeuwenoude wijnbouwtraditie. De vruchtbare bodem, het mediterrane klimaat en de perfecte combinatie van zon en regen creëren ideale omstandigheden voor de teelt van druiven van uitzonderlijke kwaliteit. Lokale wijnmakers koesteren deze tradities en brengen met passie en vakmanschap unieke wijnen voort.

Grote variëteit aan druiven

Wat Ardèche echt uniek maakt, is de diverse selectie van druivensoorten die hier gedijen. Van de verfijnde Chardonnay tot de krachtige Syrah, de wijnstreek biedt een schat aan variëteiten. De beboste heuvels zorgen voor vele microklimaten en de kalkrijke, vulkanische bodem is de perfecte basis voor de druiven! Elke fles vertelt het verhaal van de bodem waarop de druiven zijn geteeld en de zorgvuldige handen die ze hebben geplukt.

Adembenemende Natuur

Terwijl je geniet van een heerlijk glas Ardèche-wijn, kun je jezelf onderdompelen in de prachtige natuurlijke omgeving. De wijngaarden strekken zich uit over glooiende heuvels en valleien, omringd door weelderige bossen en schilderachtige dorpjes. Een bezoek aan de Ardèche is niet alleen een wijnervaring, maar ook een reis door de ongerepte schoonheid van de natuur.