Louis Latour

Louis Latour wordt vaak in één adem genoemd met de Bourgogne. Niet gek, want Maison Louis Latour maakt al generaties lang wijnen van uitmuntende kwaliteit. Bij fransewijnwinkel.nl hebben we een uitgebreid assortiment wijnen van Louis Latour. Proef het zelf en raak betoverd!
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Duurzaam
Duurzaam
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaakprofiel
Smaakprofiel
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Maison Louis Latour

Het familiebedrijf Louis Latour is sinds de 17e eeuw actief in hoogstaande wijnbouw. Ze vergaarden unieke wijngaarden in de Côte d’Or en vestigden in 1797 hun wijnhuis in het hart van de Bourgognestreek. Dankzij de ambitie van de pater familias Louis Latour groeide het ‘Maison’ uit tot een wereldspeler van formaat. Vandaag, tien generaties later, is het eerbiedwaardige familiebedrijf actief in meer dan 60 landen en wordt Latour vaak in één adem genoemd met Bourgogne. De allereerste en oudste cuverie van Frankrijk is nog steeds operationeel; alle druiven uit de wijngaarden worden erin verwerkt.

Duurzame wijnbouw

Duurzame ontwikkeling en respect voor het ecosysteem zijn twee fundamentele waarden voor het wijnhuis; al meer dan 20 jaar dragen zij duurzame landbouw hoog in het vaandel.

Ook in de Ardeche

Naast hun verankering in de Bourgogne heeft Louis Latour ook een sterke aanwezigheid in de Ardèche, een regio die bekend staat om zijn prachtige landschappen en opkomende wijnbouw. Hier, te midden van de glooiende heuvels en kalkstenen plateaus, beheert het wijnhuis uitgestrekte wijngaarden waar een breed scala aan druivenrassen gedijt. De unieke bodemsamenstelling en het mediterrane klimaat creëren ideale omstandigheden voor de teelt van zowel traditionele als nieuwe druivensoorten. Latour heeft de mogelijkheden van de Ardèche omarmd en produceert hier een scala aan opmerkelijke wijnen die de diversiteit en potentie van dit opkomende wijngebied demonstreren.