Gigondas

Gigondas’ Grenache voegt het ongelooflijke aroma van donker fruit, kruidigheid, kruidachtige tonen toe en verklaart het verhoogde alcoholgehalte van de Gigondas-wijnen. De Mourvèdre daarentegen voegt structuur en tannine toe aan de wijn, terwijl de Syrah bijdraagt aan de bloemige noten en elegantie.
Soort
Soort
Regio
Zoek een regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaakprofiel
Smaakprofiel
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Gigondas is genieten

Gigondas, een dorp in de zuidelijke Rhône met een eigen benaming, staat bekend om de hoogwaardige rode wijnen op basis van de Grenache druif die het produceert. Gelegen in het centrum van de zuidelijke Rhône-regio, heeft een heet, droog klimaat. Tevens gekenmerkt door lange zonuren en mediterrane briesjes. De nachttemperaturen kunnen koel zijn. Dit helpt om de rijpingstijd van de druiven te verlengen, wat bijdraagt aan de smaak, complexiteit en natuurlijke zuurgraad.

Het kleine broertje van Chateauneuf Du Pape?

De productiewetten staan toe dat men tot 80 procent Grenache kan gebruiken in zowel de rode als de rose wijnen, terwijl Syrah en Mourvedre meestal de rest vormen. De wijnen zijn expressief, met intens, rijp rood en paars fruit en een krachtig karakter. Vaak vergeleken met de wijnen van Chateauneuf-du-Pape, tikken Gigondas-wijnen gemakkelijk deze kwaliteit-waarde verhouding aan.

Uitbundig genot

De naam Gigondas is een gewijzigde versie van het Latijnse woord jocunditas, wat ‘uitbundig genot’ betekent.  De gemeente is gelegen in de regio Provence-Alpes-Côtes d’Azur in Zuid-Frankrijk.  Genesteld onder een grillige, piekachtige kalksteenhelling genaamd Dentelles de Montmirail. De kalksteen van deze bergrug is in de loop van de tijd geërodeerd.  Deze reist in de tijd  naar beneden in alluviale afzettingen, waardoor een unieke bodem is ontstaan ​​​​die smaakvolle en genuanceerde Grenache-druiven bevordert.