Beaujolais

De lekkerste wijn uit de Beaujolais vind je natuurlijk bij Fransewijnwinkel.nl! Barstensvol rood fruit, zachte tannines en subtiele accenten van kruiden. Vol van smaak en aangenaam fris.
Soort
Soort
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaakprofiel
Smaakprofiel
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 3 resultaten

Een Grondige Ontdekking van Terroir en Druivenvariëteiten

Ontdek de veelzijdigheid van Beaujolais, waar terroir en specifieke druivenrassen samenkomen om wijnen van opmerkelijke kwaliteit te produceren. Gelegen ten zuiden van de Bourgogne-regio, heeft het terroir een gevarieerde samenstelling van graniet, leisteen en klei, wat een unieke smaak aan de wijnen geeft.

Druivenrijkdom

Beaujolais staat bekend om zijn gebruik van de Gamay-druif, die gedijt in het lokale klimaat. Deze druif geeft de rode wijnen van Beaujolais hun karakteristieke lichte body en fruitige smaakprofiel. Naast de traditionele rode wijnen bestaan er ook witte wijnen uit deze regio, voornamelijk gemaakt van de Chardonnay-druif.

Smaakprofiel van Beaujolais

Levendige fruittonen en een lichte structuur kenmerken de wijnen uit deze regio. De rode wijn onthult vaak aroma’s van kersen, aardbeien en bloemen, met zachte tannines en een verfrissende zuurgraad. Witte wijnen vertonen frisse citrusnoten en een elegante mineraliteit.

Karakteristieke Eigenschappen van Beaujolais Wijnen

Beaujolais-wijnen kunnen al jong gedronken worden en toch enige complexiteit bieden. De wijnen stralen een toegankelijke charme uit en zijn daarom perfect geschikt voor informele gelegenheden. Beaujolais Nouveau, een jonge wijn die snel na de oogst op de markt komt, is een opvallend fenomeen dat de frisse en fruitige aard van de regio benadrukt.

Of je nu een doorgewinterde wijnliefhebber bent of net begint met het verkennen van wijnen, Fransewijnwinkel.nl nodigt je uit om de diversiteit en kenmerken van deze regio te ontdekken. Laat je meeslepen door de gevarieerde smaken en ontdek waarom deze regio een speciale plaats inneemt in de wereld van wijn.