Colombard

Soort
Soort
Regio
Zoek een regio
Regio
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaakprofiel
Smaakprofiel
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Toont alle 4 resultaten

Colombard

Colombard is een witte druivensoort die van oorsprong uit Zuidwest-Frankrijk komt. Het meest wordt hij gebruikt in assemblages voor droge en fruitige witte wijnen. Met name staat hij bekend om zijn frisse en levendige karakter van citrus en steenvrucht. Hoewel het voornamelijk wordt verbouwd in Zuidwest-Frankrijk, zoals in de regio’s Gascony en Côtes de Gascogne, wordt Colombard ook geteeld in andere wijngebieden over de hele wereld, waaronder Zuid-Afrika, Californië en Australië. De wijnstijl die uit Colombard wordt geproduceerd, varieert van licht en verfrissend tot iets voller en rijker, afhankelijk van de klimatologische omstandigheden en vinificatietechnieken.

Perfecte Wijn Spijs Combinaties

Colombard wijnen staan ​​bekend om hun frisse en fruitige aroma’s, met tonen van citrusvruchten, groene appels en peren. Vanwege hun levendige karakter zijn ze uitstekende begeleiders bij lichte en zomerse gerechten. Probeer een glas Colombard te combineren met gerechten zoals salades, gegrilde vis, schaal- en schelpdieren, sushi en lichte kipgerechten. De verfrissende zuren en fruitige smaken van de wijn zullen perfect harmoniëren met de frisse ingrediënten en delicate smaken van deze gerechten, waardoor een evenwichtige en smaakvolle combinatie ontstaat.

 

Niet alleen maar assemblages

Naast het gebruik in assemblages, wordt Colombard ook steeds vaker gebruikt voor single-varietal wijnen. Deze wijnen benadrukken de kenmerkende eigenschappen van de druif, met frisse zuren en levendige fruitige aroma’s. Hij kan ook worden gebruikt om mousserende wijnen te maken, zoals Cremant de Limoux in Zuid-Frankrijk. Deze mousserende wijnen hebben vaak een verfijnde bubbel en een verfrissend karakter, perfect voor feestelijke gelegenheden en als aperitief.