Bernardus

Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Duurzaam
Duurzaam
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaakprofiel
Smaakprofiel
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal

Enig resultaat

Bernardus in de Provence

Wijnhuis Bernardus, gelegen in de prachtige Provence, staat bekend om zijn hoogwaardige wijnen. Dit wijnhuis combineert traditionele Franse wijnbouwtechnieken met moderne innovaties om wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te produceren. Vooral hun Rosé is verrukkelijk!

Historie en Erfenis

Bernardus werd opgericht in de late 19e eeuw. Het is sindsdien een familiebedrijf gebleven. Generaties hebben hun passie en kennis van wijnbouw doorgegeven. De rijke geschiedenis en tradities worden met trots in ere gehouden.

Wijngaarden en Terroir

De wijngaarden bevinden zich in het hart van de Provence. Ze beslaan diverse hectares en profiteren van een uniek terroir. De bodem bestaat voornamelijk uit kalksteen en klei. Dit biedt ideale groeicondities voor de druiven. Het Mediterrane klimaat zorgt voor warme zomers en milde winters. Deze omstandigheden bevorderen een optimale rijping van de druiven.

Wijnen

Bernardus produceert een breed scala aan wijnen. Hun rosé is bijzonder populair en staat bekend om zijn frisheid en fruitige aroma’s. De witte wijnen zijn ook zeer geliefd vanwege hun elegante en verfijnde smaak. Ze gebruiken druivensoorten zoals Grenache, Syrah, en Vermentino. De rode wijnen van Bernardus zijn krachtig en vol van smaak. Ze hebben tonen van rijp rood fruit en kruiden.

Bezoekerservaring

Voor wijnliefhebbers biedt Bernardus een unieke ervaring. Bezoekers kunnen de wijngaarden en wijnmakerij verkennen. Rondleidingen geven inzicht in het wijnbereidingsproces en de geschiedenis van het wijnhuis. Proeverijen zijn beschikbaar, waarbij gasten de verschillende wijnen kunnen proberen. Dit biedt een kans om de subtiliteiten van elke jaargang te ontdekken.

Conclusie

Wijnhuis Bernardus in de Provence combineert een rijke geschiedenis met moderne wijnbouwtechnieken. Ze produceren wijnen die de essentie van de Provence weerspiegelen. Door duurzaamheid en kwaliteit hoog in het vaandel te houden, blijven ze wijnen van uitzonderlijke klasse maken. Een bezoek aan Bernardus biedt een verrijkende en onvergetelijke ervaring voor elke wijnliefhebber.