Gustave Lorentz Fleurelle

2023

Jaar:

Land:

Streek:

Regio:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

 12,25

Prijs per fles

3 bottles in stock

betaal veilig met ideal betaal veilig met creditcards betaal veilig met paypal betaal veilig met belfius betaal veilig met bancontact betaal veilig met kbc  

Jaar:

Land:

Streek:

Regio:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

Gustave Lorentz Fleurelle: een bloemrijke biologische blend

Gustave Lorentz Fleurelle is een vriendelijke, biologische witte wijn uit de Alsace in noord-oost Frankrijk. Bloemig en fris met aroma’s van citrus, abrikoos, peer, perzik en kamperfoelie. Deze wijn is een blend van Muscat, Pinot Blanc en Sylvaner die  combineren tot een harmonieus bouquet wat de Fleurelle een fleurige wijn maakt! De wijn heeft een lichte body, een aromatisch karakter en frisse zuren, waardoor hij heerlijk veelzijdig is! Zoals de meeste Alsace wijnen, een tikje mollig. Zowel als aperitief als bij subtiele maaltijden staat hij goed! Denk aan een visje of gerechten met veel umami.

Fleurig is de Gustave Lorentz Fleurelle zeker!

Gustave Lorentz Fleurelle heeft een delicaat en geurige karakter. De wijn opent met intense aroma’s van witte bloemen, gevolgd door subtiele hints van citrus en steenfruit. In de mond biedt de wijn een mooie complexiteit met smaken van rijpe perzik, groene appel en een vleugje honing en kamprefoelie. De zuurgraad is goed in balans, wat zorgt voor een verfrissende en levendige afdronk. De wijn heeft een elegant profiel en een lange, plezierige afdronk. Daar wordt iedereen vrolijk van!

Gustave Lorentz in de zonnige Alsace (Elzas)

Het wijnhuis Gustave Lorentz is gevestigd in Bergheim, in het hart van de Elzas. Dit familiebedrijf, opgericht in 1836, staat bekend om zijn toewijding aan kwaliteit en traditie. De wijngaarden van Gustave Lorentz worden biologisch beheerd, wat de natuurlijke expressie van de druiven bevordert. Het wijnhuis heeft een reputatie opgebouwd voor het produceren van wijnen die de unieke terroir van de Elzas weerspiegelen. Ze maken een breed scala aan wijnen, van de frisse en aromatische Muscat en de rijke en complexe Pinot Gris tot een funky orange wine!

Anders dan de meeste mensen zouden denken, heeft de wijnregio de Alsace de meeste zonuren van alle wijnregio’s van Frankrijk! Dit komt door het Vosges gebergte (De vogezen), die de wolken vanuit de Atlantische oceaan tegen houden. De druiven kunnen dus heerlijk rijp worden! Maar wel met een rustig tempo door het grote temperatuurverschil tussen dag en nacht. Wat resulteert in aromatische, fruitige en complexe wijnen.

Alternatieve wijnen

Log in of maak een nieuw account aan om je favoriete wijnen te bewaren en te kunnen delen met vrienden en familie.