Wijnen van de druif Viognier

Domaine Castelnau Viognier l’Ile

Streek: Languedoc-Roussillon Jaargang: 2019 Druiven: Viognier

Duurzame Viognier uit de Languedoc De Domaine Castelnau Viognier l’Ile kleur is lichtgeel met groene… Lees meer
 6,95

Paul Mas Le Blanc

Streek: Languedoc-Roussillon Jaargang: 2020 Druiven: colombard, Macabeo, Pinot Gris, vermentino, Viognier, Sauvignon Blanc

Vrolijke wijn in een vrolijke fles. It makes you all so happy! Na het grote… Lees meer
 8,95

Domaine de Castelnau Viognier

Streek: Languedoc-Roussillon Jaargang: 2019 Druiven: Viognier

Een wijn voor de plezierige dingen van het leven! Je komt thuis uit je werk,… Lees meer
 5,95

Duo des Mers – Sauvignon Viognier

Streek: Languedoc-Roussillon Jaargang: 2020 Druiven: Viognier, Sauvignon Blanc

De naam Duo des Mers – Sauvignon Viognier is geïnspireerd op de twee verschillende herkomstgebieden waar… Lees meer
 7,90

Maison Les Alexandrins Viognier

Streek: Cotes du Rhone Jaargang: 2020 Druiven: Viognier

Lichtgeel en aromatisch met geuren van witte bloemen, peer, perzik en limoen. De smaak is… Lees meer
 12,95

Domaine Piquemal – Clarisse Blanc

Streek: Languedoc-Roussillon Jaargang: 2018 Druiven: Grenache Blanc, Roussanne, Viognier

Uit het hart van de Roussillon komt deze heerlijk frisse blend van Viognier en Grenache… Lees meer
 5,95

Delbeaux Premium Viognier

Streek: Languedoc-Roussillon Jaargang: 2020 Druiven: Viognier

De druif Viognier kom je normaal gesproken vooral tegen in de Rhone. De Delbeaux  Premium… Lees meer
 9,10

Viognier druiven bezitten een aromatische en fruitvol karakter en zijn viognier-wijnen zeer geschikt om te combineren met gekruide gerechten uit de Aziatische keuken. Met name de Thaise en Vietnamese keuken combineren goed. De subtiele bloemengeuren en de afwezigheid van eikenlagering is Viognier een goede combinatie met Japanse sushi. Een andere geslaagde combinatie is met Franse kazen.

Condrieu

De bakermat de van viognier druif is de Rhone vallei. Met name in Condrieu is bekend om zijn Viognier wijnen. De wijn wordt in Condrieu alleen als mono-cepage gemaakt. In 1968 was er in de hele Rhônevallei slechts 14 hectare Viognier en in Condrieu maar 8 hectare. 12 jaar ging het beter met wijnen uit de Rhonevallei en zo ook de viognier. In Condrieu groeide het beplante areaal naar 20 ha in 1980 tot meer dan 100 ha in het jaar 2000.

Smaak Viognier druif

Viognier varieert in smaak van lichtere smaken van mandarijn, mango en kamperfoelie tot romiger aroma’s van vanille met kruiden van nootmuskaat en kruidnagel. Afhankelijk van de producent en hoe het is gemaakt, varieert het in intensiteit van licht met een vleugje bitterheid tot vet en romig. Viognier wordt veel gemixt met andere druiven. Een combinatie met chardonnay doet het heel goed. De viognier druif verlaagd de zuurgraad van de chardonnay en maakt het wat zachter, zwoeler en wat geparfumeerd.

In de mond zijn de wijnen meestal droog, hoewel sommige producenten een enigszins droge stijl zullen maken die de perzikkleurige aroma’s van viognier verfraait. Viognier wijnen zijn herkenbaar aan een olieachtige sensatie op het midden van de tong. De drogere stijlen komen minder fruitig over in het gehemelte en leveren subtiele bitterheid.