Paul Mas L’Artisan Le Chardonnay

2022

Jaar:

Land:

Regio:

Druif:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

 9,95

Prijs per fles

15 bottles in stock

betaal veilig met ideal betaal veilig met creditcards betaal veilig met paypal betaal veilig met belfius betaal veilig met bancontact betaal veilig met kbc  

Jaar:

Land:

Regio:

Druif:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

Met L’Artisan Le Chardonnay zit je altijd goed!

Lekker om koel te drinken bij elke gelegenheid, met Paul Mas zit je altijd goed! Je ruikt appel, peer, meloen, honing, dragon, sinnaasappel(bloezem) en groene thee. L’Artisan Le Chardonnay is een elegante wijn afkomstig van de beste wijngaarden van Paul Mas. Mondgevoel is gelaagd, fris en iets romigs zelfs. Deze 100% Chardonnay is deel van de “Craftmanship wines”; een collectie wijnen die het beste van de Franse Languedoc laten zien! Een toegankelijke wijn met tonen van tropisch fruit, hazelnoten en ananas met een hint van vanille en geroosterd brood. Zacht, rijp en rond, zoals je van een Chardonnay mag verwachten. Waanzinnig bij alles wat uit de zee komt, of gewoon voor bij de borrel.

De wijngaarden

De wijngaarden liggen op zo’n 200 tot 250 meter hoogte in de Pays d’Oc. De Chardonnay-druiven zijn afkomstig van 15 tot 20 jaar oude wijnstokken. De bodem bestaat uit kalkhoudende klei en kiezels. De kiezels zorgen ervoor dat het water goed wegloopt bij de stokken en de klei houdt voldoende vocht vast om de druiven van genoeg water te voorzien tijdens de droge perioden. Het klimaat in de wijngaarden is Mediterraan met oceanische invloeden. De warme, zonovergoten dagen krijgen vanaf de oceaan voldoende verkoeling zodat de druiven optimaal kunnen rijpen.

Oogst en vinificatie

‘s Nachts, wanneer de temperatuur nog laag is, gaan de oogstmachines door de wijngaarden. De net geoogste druiven belanden in de gekoelde machine en worden zo snel mogelijk naar de wijnmakerij gebracht. Als eerste vindt de ontsteling plaats waarna de pneumatische persing begint. De bezinking gebeurt op een koude temperatuur van 6ºC. Het grootste gedeelte van de wijn, 80%, gist gedurende 2 weken in roestvrijstalen tanks. De overige 20% vergist in vaten van Amerikaans eikenhout. Het eikenhout brengt de aroma’s van de gebrande hazelnoten met zich mee. Een derde van de wijn ondergaat de malolactische gisting waarbij de scherpe appelzuren worden omgezet in ronde melkzuren. Dit geeft de wijn de volle, ronde smaak en aroma’s van onder andere vanille. Na de gisting is het tijd voor de rijping. De volledige wijn rijpt gedurende 4 maanden in eikenhouten vaten.

Domaines Paul Mas, een kwaliteitsconcern

De overgrootvader van de huidige wijnmaker Jean-Claude Mas, Auguste Mas, kocht de eerste wijngaard van de familie in 1892, toen hij 9 hectare in de buurt van Montagnac verwierf. Het bedrijf bleef groeien. In 1987 gaf Paul Mas 35 hectare aan zijn zoon, Jean-Claude, die drie jaar later Domaine Paul Mas creëert.
Tegenwoordig bezit Domaines Paul Mas meer dan 600 hectare wijngaarden en werken ook nog  samen met verschillende boeren waardoor ze nog eens 1312 hectare extra tot hun beschikking hebben. Dit maakt het mogelijk dat ze toegang hebben tot wel 40 verschillende druivensoorten, zowel lokaal als internationaal, evenals een ongelofelijk scala verschillende bodems in de Languedoc. De filosofie van ‘Les Domaines Paul Mas’ is er op gericht het terroir karakter en druivenras te behouden. Tegelijkertijd ook een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak.

Beoordelingen voor L’Artisan Le Chardonnay

James Suckling beoordeelt deze wijn met maar liefst 90 punten!

Daarnaast ontving de Le Chardonnay een Gouden Medaille op het wijnconcours Elle à Table.

Log in of maak een nieuw account aan om je favoriete wijnen te bewaren en te kunnen delen met vrienden en familie.