Domaines Paul Mas’ uit Zuid Frankrijk. Het is de verzamelnaam voor de wijnen van een aantal wijngaarden die allemaal worden gemaakt door Jean Claude Mas. Een gedreven wijnmaker die met moderne technieken prachtige wijnen maakt van eeuwenoude druivenrassen. Hij gebruikt technieken zoals die in de Nieuwe Wereld worden gebruikt en respecteert de tradities van de Oude Wereld om de wijnen een eigen, onderscheidend karakter te geven. Bij ‘Les Domaines Paul Mas’ staat het streven kwaliteit voorop. 

Het startte bij de overgrootvader van Jean-Claude Mas, Auguste Mas. Die kocht de eerste wijngaard van de familie in 1892, toen hij 9 hectare in de buurt van Montagnac verwierf. Het bedrijf bleef groeien. In 1987 gaf Paul Mas 35 hectare aan zijn zoon, Jean-Claude, die drie jaar later Domaines Paul Mas creëert. 

Tegenwoordig bezit Domein Paul Mas meer dan 600 hectare wijngaarden en werkt samen met verschillende boeren waardoor ze nog eens 1.312 hectare extra tot hun beschikking hebben. Dit maakt het mogelijk dat ze toegang hebben tot wel 40 verschillende druivensoorten, zowel lokaal als internationaal, evenals een ongelofelijk scala verschillende bodems in de Languedoc. 

De filosofie van ‘Les Domaines Paul Mas’ is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak. Alle wijnen worden gemaakt door Michel Mas, in samenwerking met de Australische oenoloog Richard Osborne, die speciaal is aangetrokken voor het vinifiëren van de witte wijnen. Als Australische wijnmaker heeft hij ruime ervaring in het maken van frisse witte wijn in een warm, zeg maar gerust heet klimaat.